Entreprise de restauration

Laat je horecazaak verder groeien dankzij een Group Purchasing Organisation (GPO).

22 november 2022

Wat een GPO (Group Purchasing Organisation) voor jouw horecazaak kan betekenen? Je kan rekenen op een netwerk van betrouwbare leveranciers met de meest competitieve prijzen op de markt (tot 12% besparing). Bovendien houd jij tijd over om je zaak nog verder te laten groeien!

Wat betekent een GPO-partnerschap voor je zaak? 

Bij een GPO of inkoopvereniging bundelen meerdere inkopers hun aankopen. Zo bekomen ze als één (beroeps)organisatie betere voorwaarden op de markt. Als horecazaak kan je dankzij deze samenwerking namelijk rekenen op hun expertise in het onderhandelen en beschik je meteen ook over een netwerk van fabrikanten en leveranciers. 
 

Entegra biedt jarenlange expertise op de markt 

Als grootste GPO voor horeca ter wereld, zowel voor food als non-food, is Entegra de geknipte partner voor je zaak. Hun jarenlange ervaring en kennis vereenvoudigt voor jou het aankoopproces, terwijl een duurzaam netwerk aan betrouwbare leveranciers je de meest kwaliteitsvolle producten oplevert. Bovendien krijg je toegang tot zowel hun inkoop- en datatools als adviesdiensten. En terwijl de huidige inflatie de foodservicebedrijven steeds meer onder druk zet, blijft Entegra als inkooporganisatie garant staan voor een kosteneffectieve inkoop, ook op lange termijn. Zo blijf je meegenieten van de meest concurrerende contracten op de markt en bespaar je geld én tijd.

Exclusief voordeel voor Pluxee-handelaren

Entegra, de grootste inkooporganisatie ter wereld, maakt bovendien deel uit van de groep Pluxee. Als Pluxee -lid heb je dan ook exclusieve toegang tot de diensten van Entegra. Ben je benieuwd wat dit voor jouw horecazaak concreet inhoudt? Bij aanvang van de samenwerking kan je alvast rekenen op een gratis analyse van jouw prijzen (als je huidige voedselprijzen meer dan 100.000 euro per jaar bedragen). Zo krijg je van bij de start een duidelijk overzicht van al je besparingen met Entegra als partner. Bovendien garandeert een contract op maat dat alle diensten en producten voldoen aan de specifieke behoeften van jouw horecazaak. Allemaal via één GPO, Entegra, terwijl jouw onderneming de focus behoudt om te blijven groeien.

 

Meer weten over Entegra

 

Drie voordelen om de prestaties van je bedrijf te verbeteren

  1.  Een vereenvoudigd aankoopproces

    Een (GPO) vermindert de administratieve werklast van je inkoopteams drastisch, door het zoeken en selecteren van leveranciers, het onderhandelen over voorwaarden en het voortdurend zoeken naar aantrekkelijke mogelijkheden die aansluiten bij het bedrijf. Vandaag de dag staan jouw inkoopafdelingen onder toenemende druk om op strategische wijze bedrijfssucces te stimuleren en tegelijkertijd de kosten te verlagen. Bij sommige strategische foodservicecategorieën kan het drie maanden of langer duren om het contract af te ronden. Een aanzienlijke verspilling van tijd en geld soms. Door de categorie uit te besteden aan een GPO kan je sneller grotere besparingen realiseren via vooraf opgestelde programma's.

  2.  Verhoogde invloed op de uitgaven

    Sommige categorieën lenen zich voor meerdere maanden werk van sourcing tot het onderhandelen over inkoopovereenkomsten en de implementatie ervan. De tijd die nodig is om deze af te ronden kan resulteren in besparingen die tijdens het proces verloren gaan. Door deze foodservicecategorieën aan een GPO over te dragen, kunnen sneller besparingen worden gerealiseerd door gebruik te maken van hun programma's die op geaggregeerde groepsuitgaven zijn gemaakt.

  3.  Benchmarkresultaten

    Ten derde volgen GPO's voortdurend de markttrends om op de hoogte te blijven van de prijstrends en hun prijzen te vergelijken. Bedrijven kunnen deze gegevens gebruiken om beter geïnformeerde beslissingen te nemen over welke categorieën beter een GPO kunnen gebruiken in plaats van ze zelf in te kopen.