Hoe werkt een transactie met een elektronische Pluxee Consumption?

Online, via een e-shop of bestelplatform (Takeaway, Deliveroo of Uber Eats) 

Je klanten kunnen hun koopkrachtpremie (Pluxee Consumption) online besteden via een e-shop of bestelplatform.

Heb je een e-shop en/of werk je met een bestelplatform (Takeaway, Deliveroo of Uber Eats) en aanvaard je Pluxee Lunch en/of Pluxee Eco ?

Je hoeft niks te doen! Wanneer je klanten willen betalen met hun koopkrachtpremie op een e-shop of bestelplatform (Uber Eats, Deliveroo, Takeaway of Phenix), zullen ze moeten kiezen om te betalen met hun Pluxee Lunch (voor de aankoop van voedingsmiddelen of Pluxee Eco (voor de aankoop van ecologische producten/diensten).

Vervolgens selecteert een systeem automatisch de cheque waarmee er betaald zal worden (Pluxee Lunch/Pluxee Eco of de koopkrachtpremie).

Heb je een e-shop en is je PSP Mollie, maar aanvaard je de Pluxee Lunch of Pluxee Eco nog niet online?

Mis deze kans om je verkoop te stimuleren dus niet! Schrijf je in om de Pluxee Lunch (voedingsmiddelen) of Pluxee Eco te aanvaarden op je e-shop!

➡️ Aanvaard de online koopkrachtpremie

Heb je een restaurant en aanvaard je Pluxee Lunch, maar werk je nog niet met een bestelplatform (Takeaway, Deliveroo of Uber Eats)?

Je kan je aansluiten bij een of meer van onze partner bestelplatforms om je verkoop en zichtbaarheid een boost te geven!  

➡️ Uber Eats

➡️ Takeaway

➡️ Deliveroo

Zodra je aansluiting is afgerond met de partner, zullen zij ons informeren en kunnen wij deze nieuwe betaaloptie activeren. Je klanten kunnen dan betalen met hun Pluxee Lunch via het bestelplatform.

In een fysiek verkooppunt

Hoe transactie met Pluxee Consumption aanvaarden?  

Selecteer “PLUXEE LUNCH” of "PLUXEE ECO” op je terminal of kassa, naargelang het product dat jij aanvaardt.

Welke producten kunnen ermee betaald worden?  

  • Als je Pluxee Lunch aanvaardt: Enkel voor de aankoop van voedingsmiddelen, net zoals bij de Pluxee Lunch (maaltijdcheques);
  • Als je Pluxee Eco aanvaardt: Enkel voor de aankoop van ecologische producten, net zoals bij Pluxee Eco (ecocheques).

Heeft je klant naast Pluxee Consumption ook nog andere cheques, welke cheques worden dan gebruikt

  1. Kan hij met 1 van beide cheques het volledig aankoopbedrag betalen? Dan zullen automatisch de cheques gebruikt worden waarmee het hele bedrag betaald kan worden (Pluxee Consumption  OF Pluxee Lunch/Pluxee Eco). Zo vermijden we geweigerde transacties en zorgen we voor vlotte betaling.
  2. In alle andere gevallen zullen eerst de cheques gebruikt worden die het eerst vervallen. Zo vermijden we vervallen cheques.
  3. Is er nadien nog een openstaand saldo dat met het andere type cheque kan betaald worden? Initieer dan een nieuwe transactie, klik opnieuw op “PLUXEE LUNCH”/ "PLUXEE ECO” (naargelang het product dat jij aanvaardt).

Lees hier hoe jij Pluxee Consumption in jouw zaak kan aanvaarden.