Hoe kunnen we je helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Vertel ons meer over jezelf, zodat wij je de juiste oplossing kunnen aanbieden.

Product

Hoe lang blijven mijn cadeaucheques geldig?

Papieren en elektronische cadeaucheques (Pluxee Cadeau) zijn 1 jaar geldig. De oudste cheques op de Pluxee Card worden altijd eerst gedebiteerd. Bekijk zelf de vervaldatum van alle elektronische cheques in je Pluxee-account. De vervaldatum van papieren cheques vind je op de cheque zelf.

Let op: niet-gebruikte cheques worden na de vervaldatum niet terugbetaald of gecompenseerd. 

Hoe kan ik me inschrijven en opnieuw inschrijven?

Om u te registreren, nodigen wij u uit om het onlineformulier in te vullen door op deze link te klikken

Zodra uw aanvraag is verwerkt, ontvangt u een aanmeldingsbevestiging en de bestelprocedure.

Welke werknemers kunnen gebruik maken van de "chèque-formation"?

Om een "chèque-formation" te kunnen gebruiken, moet een werknemer:

 • Gebonden zijn aan een arbeidscontract met een kmo
 • Interimbediende zijn in de kmo op het ogenblik van de opleiding
 • Als zelfstandige in hoofdberoep inschreven zijn bij het RSVZ – Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen als gerant, bestuurder of actieve partner en zijn activiteit uitoefenen in een hoofdzetel binnen het Franstalige Waalse Gewest
 • De meewerkende, bij het RZVZ ingeschreven echtgeno(o)t(e) zijn van de zelfstandige in hoofdberoep
 • Zelfstandige in bijberoep zijn (minstens al 6 maanden)

Hoe vraagt ​​u de gebruikscode aan?

De "chèques-formation" zijn virtueel en de gebruikscode maakt ze concreet. Dit is een 8-cijferige code, die u via verschillende kanalen verkrijgt:  

 • Via de voiceserver:  
  • Bel 02/547 55 79;  
  • Voer uw geheime code (5 cijfers) in, beschikbaar op de betalingsbevestiging;  
  • Selecteer Optie 2 > Optie 1 > Optie 1.  

 

 • Via uw Beveiligde zone SoEasy  > Vraag een gebruikscode aan:  
  • Vul de tabel in met het gewenste aantal cheques;  
  • Valideer;  
  • De code verschijnt onderaan de pagina.  

De code komt overeen met het aantal "chèques-formation" dat u nodig heeft voor een bepaalde opleiding. Vergeet niet om deze code aan de opleider door te geven op de eerste dag van uw opleiding.  

Op hoeveel virtuele "chèques-formation" en "chèques-formation langues" heeft een bedrijf of een zelfstandige recht per kalenderjaar?

Het aantal virtuele cheques dat u kan bestellen per kalenderjaar, varieert in functie van de omvang van uw bedrijf:

 • 80 "chèques-formation" en 20 "chèques-formation langues" voor een fysiek persoon of een eenmanszaak
 • 100 "chèques-formation" en 25 "chèques-formation langues" per zelfstandige (maximum 4 per bedrijf) voor een bedrijf dat uitsluitend uit zelfstandigen bestaat
 • 400 "chèques-formation" en 100 "chèques-formation langues" voor een bedrijf met 2 tot 50 voltijdse werknemers die ingeschreven zijn bij de RSZ.
 • 600 "chèques-formation" en 150 "chèques-formation langues" voor een bedrijf met 51 tot 100 voltijdse werknemers die ingeschreven zijn bij de RSZ.
 • 700 "chèques-formation" en 175 "chèques-formation langues" voor een bedrijf met 101 tot 200 voltijdse werknemers die ingeschreven zijn bij de RSZ.
 • 800 "chèques-formation" en 200 "chèques-formation langues" voor een bedrijf met 201 tot 250 voltijdse werknemers die ingeschreven zijn bij de RSZ. 

Hoe ons contacteren ?

Een vraagje ? Contacteer ons gerust via email met chequeformation@care.pluxee.be of per telefoon met +32 25 47 55 86. U kunt ook meer informatie vinden op de website van de Forem.

Kan een zelfstandige bedrijfsleider maaltijdcheques ontvangen?

Alle bedrijfsleiders die een vergoeding ontvangen van dit bedrijf kunnen maaltijdcheques ontvangen. De overige voorwaarden zijn gelijkwaardig aan die voor werknemers in loondienst.

Om gebruik te kunnen maken van maaltijdcheques moet de rechtsvorm expliciet een onderneming zijn (met uitzondering van eenmanszaken).

De wetgeving blijft enigszins dubbelzinnig: kan een bedrijfsleider zichzelf maaltijdcheques toekennen als zijn personeel er geen gebruik van maakt? Om risico's te vermijden, is het voor zowel werknemers als bedrijfsleiders beter als ze beiden van dit fiscaal voordeel genieten.

Hoe inloggen op de nieuwe Pluxee BE app en/of site?

De manier om in te loggen op de nieuwe site en de Pluxee BE-app is hetzelfde als Sodexo4you. Uw medewerkers hoeven ook geen nieuw account aan te maken. Alles wordt automatisch overgezet. Hebben ze nog geen account, maken ze er dan eenvoudig één aan via de app of de website.

Kunnen mijn medewerkers inloggen op hun Pluxee gebruikersaccount, ook als ze de nieuwe Pluxee Card nog niet hebben?

Als ze al een Sodexo4you-account hebben, wordt dat automatisch overgezet naar een Pluxee-account en loggen ze op dezelfde manier in met de inloggegevens van hun Sodexo4you-account. Of ze nog een Sodexo-kaart hebben of al een nieuwe Pluxee Card, verandert daar niets aan.

Mag je de Belgische cheques in het buitenland gebruiken?

Neen. De Belgische cheques zijn onderworpen aan de Belgische wetgeving die bepaalt dat ze enkel in België mogen worden gebruikt.

Hoe kan ik cheques bestellen bij Pluxee?

Je heb twee mogelijkheden om je cheques bij Pluxee te bestellen:

 1. Je werkt samen met een Sociaal Secretariaat en deze kan de bestelling voor je plaatsen. In dat geval raden we je aan contact met hen op te nemen voor de details.
 2. Je plaats de bestelling zelf via je Pluxee Clients Portal Klantenzone.

Wat zijn de stappen die ik moet volgen om mijn eerste bestelling van cheques te plaatsen?

 1. Begin met het aanvragen van een vrijblijvende offerte op onze e-commerce site. Vul de vereiste gegevens in en we maken een schatting van een persoonlijk aanbod op basis van jouw verzoek;
 2. Als je tevreden bent met deze schatting, open je je klantenaccount Pluxee Clients Portal (stap 3) om verder te gaan met de bestelling.
 3. Creëer je toegang voor je Pluxee Clients Portal Klantenzone met behulp van de link van onze Welkomstmail. Pluxee Clients Portal is het platform om jouw cheques te bestellen en te beheren. Vergeet niet je spams te controleren indien de e-mail niet aankomt;
 4. Log in op Pluxee Clients Portal en voeg eerst al je begunstigde toe (de medewerkers voor wie je wenst te bestellen). Heb je maar een paar medewerkers, ga dan voor de handmatige methode. Gebruik anders het Excel-bestand dat beschikbaar is gesteld op Pluxee Clients Portal;
 5. Creëer je een nieuwe bestelling: selecteer het product dat je wil bestellen en geef vervolgens de gewenste bedragen voor jouw begunstigden aan. Geef bij het bestellen van maaltijdcheques ook het gewenste aantal tegoedcheques per medewerker (aantal gewerkte dagen) aan. Vergeet niet je bestelling bij de laatste stap te bevestigen;
 6. Ten slotte ontvang je per e-mail een factuur met het totaalbedrag van de cheques en de servicekosten. Bij het bestellen van kaarten (als er kaarten moeten worden geproduceerd en geleverd voor jouw begunstigden), ontvang je een tweede factuur waarop deze kosten staan ​​vermeld;
 7. Betaal de bedragen die op de facturen staan ​​via overschrijving op de aangegeven bankrekening en via de gestructureerde mededeling in de e-mail. Je bestelling wordt pas in behandeling genomen na ontvangst van je betaling.

Wat moet ik doen om te bestellen via mijn Sociaal Secretariaat?

Na het openen van je Pluxee-klantaccount, creëer je je toegang tot je Klantenzone Pluxee Clients Portal met behulp van de link in onze Welkomstmail.

Daarna hoef je niets meer te doen. Je bestelling zal automatisch geplaatst worden. Je begunstigden worden ook automatisch gecreëerd en beheerd door je Sociaal Secretariaat.

Mijn sociaal secretariaat heeft een bestelling geplaatst, maar ik heb geen contract voor het besteld product. Wat moet ik doen ?

Onze commerciële dienst zal contact met u opnemen. Indien dat niet het geval is, dan kunt u hen altijd bellen op het nummer 02 547 55 04.

U kunt ook een mail sturen naar sales@sales.pluxee.be.

Vanaf wanneer zijn de cheques beschikbaar op de kaarten?

Het bedrag van de cheques wordt opgeladen op de kaarten 48u na ontvangst van de betaling. Vergeet niet om de gestructureerde mededeling te gebruiken die vermeld staat op uw factuur.

Wat is de levertijd van Pluxee-kaarten?

Pluxee-kaarten waarop cheques in elektronisch formaat worden gestort, worden in twee fasen afgeleverd:

 1. De PIN / PUK-codes van de kaarten worden eerst verzonden, uiterlijk 3 werkdagen na ontvangst van de betaling van je bestelling.
 2. De kaarten worden 2 werkdagen later geleverd. Cheques worden binnen 48 uur na betaling van je bestelling op de kaart geladen.

Naar welk adres worden de kaarten verstuurd ?

De kaarten worden verstuurd naar het adres dat doorgegeven werd door je Sociaal Secretariaat. Zij hebben ons het leveringsadres doorgegeven. 

Hoe bepaal je het bedrag van de cheques? (nominale waarde)

Heel eenvoudig: je beslist zelf het bedrag in functie van je budget.

Voor maaltijdcheques is dit een bedrag per dag en maximaal € 8/dag.

Bv.: een cheque van 8 €/dag geeft recht op een bedrag van € 160 aan maaltijdcheques per maand (20 dagen x € 8).

Dit bedrag kan bijvoorbeeld ook € 7 of € 7,56 zijn als je dat wilt.

Voor de andere cheques moet je het totale gewenste bedrag opgeven voor onze offerteberekening of bij het plaatsen van je bestelling:

Wat zijn de leveringstermijnen van de papieren cheques?

De levering van de papieren cheques gebeurt uiterlijk 5 werkdagen na ontvangst van de betaling.

Wat zijn de stappen die ik moet volgen om mijn eerste bestelling op Pluxee Clients Portal te plaatsen?

 1. Creëer je toegang voor je Pluxee Clients Portal Klantenzone met behulp van de link van onze Welkomstmail. Pluxee for clients is het platform om jouw cheques te bestellen en te beheren. Vergeet niet je spams te controleren als de e-mail niet aankomt;
 2. Log in op Pluxee Clients Portal en voeg eerst al je begunstigde toe (de medewerkers voor wie je moet bestellen). Heb je maar een paar medewerkers, ga dan voor de handmatige methode. Gebruik anders het Excel-bestand dat beschikbaar is gesteld op Pluxee Clients Portal;
 3. Creëer je een nieuwe bestelling: selecteer het product dat je wil bestellen en geef vervolgens de gewenste bedragen voor jouw begunstigden aan. Geef bij het bestellen van maaltijdcheques ook het gewenste aantal tegoedcheques per medewerker (aantal gewerkte dagen) aan. Vergeet niet je bestelling bij de laatste stap te bevestigen;
 4. Ten slotte ontvang je per e-mail een factuur met het totaalbedrag van de cheques en de servicekosten. Bij het bestellen van kaarten (als er kaarten moeten worden geproduceerd en geleverd voor jouw begunstigden), ontvang je een tweede factuur waarop deze kosten staan ​​vermeld;
 5. Betaal de bedragen die op de facturen staan ​​via overschrijving op de aangegeven bankrekening en via de gestructureerde mededeling in de e-mail. Je bestelling wordt pas in behandeling genomen na ontvangst van je betaling.