header employeur

Deze 7 simulatoren maken het elke werkgever gemakkelijk

28 januari 2020

Als werkgever moet je goed weten waarop jouw werknemers recht hebben. Wat is het nettoloon dat ik mijn werknemer moet betalen, op hoeveel vakantiedagen heeft mijn werknemer recht, en wat zal een bedrijfswagen mij kosten? Dit zijn allemaal vragen waar een werkgever weleens wakker van ligt. Deze 7 simulatoren maken het net dat beetje gemakkelijker.

1. Bruto- en nettoloon

Het is belangrijk dat je als werkgever vlot de omzetting tussen het bruto- en nettoloon kan maken. Zo kan je jouw werknemers meteen vertellen hoeveel geld er maandelijks op de rekening wordt gestort. Via de simulator van sdworx kan je dit snel berekenen. Met deze tool kan je rekening houden met elementen als de betaalperiode van het loon, pensioenbijdrage en het ontvangen van maaltijdcheques van Pluxee.

2. Eindejaarspremie

De eindejaarperiode staat weer voor de deur en je werknemers kijken al uit naar hun eindejaarspremie zodat ze zeker dat ene kerstcadeautje kunnen kopen. Hebben jouw werknemers recht op een eindejaarspremie of niet? En hoeveel bedraagt deze premie dan? Als werknemer wil je er zeker voor zorgen dat je werknemers krijgen waar ze recht op hebben. Gelukkig heeft Jobateen handige simulator ontworpen die de eindejaarspremie van jouw werknemers berekent.

Download de gids

3. Vakantiedagen

Je wilt natuurlijk dat je werknemers af en toe eens kunnen uitrusten en hun batterijen kunnen opladen zodat ze er opnieuw tegenaan kunnen vliegen. Om dit te kunnen moet je er zeker van zijn dat jouw werknemers voldoende vakantiedagen krijgen toegewezen. Via deze simulator kan jij precies berekenen hoeveel dit er zijn. Vergeet zeker niet te berekenen op hoeveel vakantiegeld jouw werknemer recht heeft!

4. Mobiliteitsbudget

Bedrijfswagens en mobiliteit zijn tegenwoordig een hot topic in het nieuws én in bedrijven. Heb je er al eens aan gedacht dat ook jouw werknemers hun ecologische voetafdruk misschien willen verkleinen? Geef hen die kans door ze hun bedrijfswagen te laten ruilen voor een mobiliteitsbudget. Met deze simulatietool kan je als werkgever opzoeken welk mobiliteitsbudget overeenstemt met een firmawagen.

5. Opzegtermijn

Het gebeurt overal wel eens dat een werkgever zijn job wil inwisselen voor een nieuwe uitdaging in een ander bedrijf. Als werkgever moet je deze werknemer zo evident mogelijk tegemoetkomen, zeker wat betreft de opzegtermijn die deze moet vervullen. Via deze simulator kan je heel eenvoudig berekenen hoe lang de opzegtermijn van jouw werknemer is.

6. Maaltijdcheques van Pluxee

Is het echt zo dat maaltijdcheques geven aan je werknemers voordelig is? Dat klinkt interessant, maar hoeveel gaat dit jou kosten? Wij hebben een handige simulator ontwikkeld om jouw kosten, jouw voordeel en dat van je medewerker te berekenen.

7. Moederschapsrust

Wanneer een werknemer in blijde verwachting is, wil je er als werkgever uiteraard voor zorgen dat zij voldoende tijd heeft om haar voor te bereiden op de bevalling, om te herstellen en om te genieten van haar pasgeboren spruit. Maar hoe lang mogen jouw werknemers thuisblijven? En vanaf wanneer? Wat als de bevalling zich vroeger aankondigt? Ook hier bestaat een handige simulator voor waarmee jij ervoor zorgt dat jouw werknemer de moederschapsrust krijgt die zij verdient.

 

Download de gids