Human Resources

Image
avantage nature

Human Resources

De top 10 voordelen in natura voor het loonpakket van je medewerkers

Maaltijdcheques van Pluxee, bedrijfswagens, een hospitalisatieverzekering… De voordelen in natura die je in België kan toekennen aan medewerkers, maken het leven vaak gewoon leuker. Maar weet jij wat de top 10 voordelen in natura in België is? Ontdek ze en optimaliseer het loonpakket van je medewerkers!

Meer weten
Image
packagesalarial banner

Human Resources

Wil je nieuw talent aantrekken? Dan blijft een competitief salarispakket cruciaal. Maar hoe bepaal je wat een concurrentieel loonpakket precies is? En welk pakket helpt jou om de juiste medewerkers te overtuigen?

Een evenwichtig salarispakket samenstellen, met voordelen op maat van de werknemer, is niet eenvoudig. Jammer genoeg is er nergens een overzicht van salarispakketten te vinden. Toch doe je er goed aan je salarisadministratie te optimaliseren. Hoe je dat doet? We leggen het je uit!

Image
banner-quel-est-le-montant-minimal-et-maximal

Human Resources

Samen komt dat dus op € 8,00 – de best mogelijke constructie. Wil je toch maaltijdcheques met een hoger bedrag? Dat kan, maar dan betaalt de werknemer méér uit eigen zak – waardoor het fiscaal voordeel voor de medewerker vermindert.

Image
header employeur

Human Resources

Als werkgever moet je goed weten waarop jouw werknemers recht hebben. Wat is het nettoloon dat ik mijn werknemer moet betalen, op hoeveel vakantiedagen heeft mijn werknemer recht, en wat zal een bedrijfswagen mij kosten? Dit zijn allemaal vragen waar een werkgever weleens wakker van ligt. Deze 7 simulatoren maken het net dat beetje gemakkelijker.

Image
Banner dirigeant et indépendant

Human Resources

Extralegale voordelen worden door de toekomstige medewerkers van je bedrijf vaak op prijs gesteld bij de samenstelling van hun loonpakket. Op enkele van deze voordelen doe je misschien al een beroep. Toch is het een goed idee om eens na te gaan of er nog andere opties zijn. Onze top 10 van extralegale voordelen helpt je alvast vooruit.

Als werkgever stel je jezelf best even de vraag wat extralegale voordelen zijn en waarom je ervoor zou kiezen.

Image
Package salarial banner

Human Resources

De concurrentie tussen bedrijven op de arbeidsmarkt is hard. Zich onderscheiden is een echte uitdaging geworden. Maar om de strijd te beslechten hebben bedrijven een belangrijke troef: het salarispakket. Met het salarispakket kan een bedrijf van elke omvang een aantal voordelen bieden aan zijn toekomstige talenten en aan zijn werknemers. Het bedrijf kan zijn salarispakket vrij samenstellen en ervoor kiezen om het flexibel te maken met gepersonaliseerde werknemersvoordelen op basis van hun behoeften. We geven je de belangrijkste redenen waarom je het salarispakket zou moeten optimaliseren.

Image
augmentation salaire vs cheque-repas Pluxee

Human Resources

Het ontwikkelen van personeelstevredenheid en het fideliseren van werknemers is een echte uitdaging voor bedrijven. Je zou kunnen denken dat een salarisverhoging de belangrijkste motiverende factor voor werknemers is. En dat een loonsverhoging hen meer betrokken maakt. Toch is deze oplossing niet per se de meest effectieve voor zowel de werkgever als de werknemers.En wat als je nu eerder het salarispakket zou verrijken door maaltijdcheques van Pluxee aan je werknemers te geven? We leggen uit waarom je beter voor deze oplossing kiest.

Image
bien-etre-travail

Human Resources

Welzijn op het werk is een concept dat steeds meer aandacht krijgt binnen bedrijven. Het wordt gezien als een hefboom voor de prestaties van de werknemer. Het is dan ook logisch dat het creëren van optimale werkomstandigheden gunstig kan zijn voor het bedrijf.

Image
job-etudiant banner

Human Resources

Het aandeel van ons werk in ons algemene geluksgevoel bedraagt liefst 18%, zo blijkt uit het Nationale Geluksonderzoek van de UGent. Waarom beïnvloedt ons werk zo sterk ons geluk? Wij proberen een antwoord te vinden.