Dad carrying his daughter on the beach

CSR-rapport 2023 – Pluxee: een groene toekomst mogelijk maken

29 november 2023

Ontdek concreet hoe duurzaamheid de kern is van wat we doen.
Pluxee presenteert met trots zijn Corporate Responsibility Report voor 2023. In dit uitgebreide document lees je hoe we onze duurzame missie in de praktijk zetten – elke dag opnieuw. Het rapport wil niet alleen onze verwezenlijkingen op een rijtje zetten. Het is een routekaart voor de toekomst, waarbij we het elk jaar nóg beter willen doen.

Verdiep je in onze belangrijkste duurzame mijlpalen en ontdek hoe Pluxee verantwoord onderneemt, op alle mogelijke gebieden.

Download het volledige rapport!


Duurzaam beheer: de leiding nemen in milieubewust ondernemen


Pluxee wil z’n ecologische voetafdruk gevoelig kleiner maken – en met succes! De cijfers tonen aan dat onze inspanningen hun vruchten afwerpen:

  • 2023: 40,40% minder CO2-uitstoot in vergelijking met 2017 - perfect in lijn met de doelstellingen van ons Net Zero 2035-traject!
  • Wat we toch nog uitstoten, compenseren we met gerichte maatregelen. In 2023 werd 100% van onze resterende uitstoot gecompenseerd.


Samen duurzaam consumeren


Pluxee stimuleert klanten om duurzaam te consumeren. Ecologisch verantwoorde uitgaven zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de lokale economie. Door verantwoord consumeren te promoten via onze digitale kanalen, helpen we Belgische consumenten om duurzame keuzes te maken.

Pluxee entend réduire considérablement son empreinte carbone — et y parvient avec brio ! Les chiffres montrent que nos efforts portent leurs fruits :

  • In 2023 bereikten we om en bij de 575 000 mensen met onze initiatieven. Concreet leidde dat tot een duurzame invloed op bijna 1,4 miljard euro aan uitgaven in de Belgische economie!
  • We zetten voluit in op het ondersteunen van kleine handelszaken. In 2023 werd 39,90% van de uitgaven met onze cheques gedaan bij lokale handelaars. Tegen 2030 willen we dat percentage boosten tot 50%.

Lees meer in ons rapport: download nu!


Strijden tegen klimaatverandering: pionieren in CO2-neutrale oplossingen


Pluxee vermindert actief z’n uitstoot. We zijn de enige CO2-neutrale cheque-uitgever in België – en daar zijn we bijzonder trots op. Tegen 2030 willen we onze broeikasuitstoot met 65% terugdringen. Tegen 2035 moet dat zelfs een vermindering zijn van 90% ten opzichte van 2017! Ambitieus, maar haalbaar en noodzakelijk.

Die ambities stonden ook centraal bij de verhuis van ons hoofdkantoor naar het centrum van Brussel:

  • Een nieuwe locatie die voldoet aan strenge milieucriteria
  • Vlot bereikbaar met openbaar vervoer en de fiets
  • Goed voor een CO2-reductie van bijna 19%

Het is onze ambitie om het pendelverkeer met de wagen terug te dringen van 67% naar minder dan 15%.


Ontdek ons volledige engagement!


Benieuwd wat onze mijlpalen waren op het vlak van bedrijfsvoering, sociale gelijkheid en verantwoord inkopen? Je komt het allemaal te weten in ons uitgebreide CSR-rapport 2023.

Download nu het volledige rapport!