bonnes resolutions banner

Een goed Strak Plan voornemen voor het nieuwe jaar: verwen jouw klanten met gezonde gerechten

9 februari 2023

Een goed Strak Plan voornemen voor het nieuwe jaar: verwen jouw klanten met gezonde gerechten

In 2022 veranderde zelfs de helft van de Belgen zijn eetgewoonten om gezonder te zijn. En die trend zet zich verder door. We vinden het almaar belangrijker om seizoensgroenten te eten (83%), maar vinden wel dat chefs creatiever mogen zijn in de bereiding ervan (58%)**. 

 

Wij geven jou alvast graag enkele tips om gemakkelijk in te spelen op de zoektocht van jouw klanten naar “gezondere” gerechten.

  1. Geef klanten de keuze tussen traditionele bijgerechten als frietjes of gratin en een gezond alternatief als een extra portie groenten.
  2. Serveer saus zoveel mogelijk apart. Zo kan je klant zelf beslissen hoeveel saus hij of zij wenst te gebruiken. Laat je obers uitleggen waarom je dit doet. Zo geef je klanten het gevoel dat ook jij bewust inzet op een gezonde levensstijl.
  3. Zet eens een extra mocktail op de kaart in de nasleep van de feestdagen. Bij The Music Club in Aalst kan je dankzij het Strak Plan label nu ook genieten van een mocktail zonder toegevoegde suikers.
  4. Laat je inspireren door het Strak Kookboek 2 - Strak Plan Label voor je menu. Kies bijvoorbeeld eens voor de butternutlasagne. Makkelijk te maken in grote hoeveelheid én overheerlijk. Ideaal om ook jouw klanten te verrassen met een hedendaags, gezond gerecht.

Heel wat chefs willen inspelen op de nieuwe foodtrends als gezond, duurzaam, bio, vegan, glutenvrij,.. maar kunnen daarbij best een steuntje in de rug gebruiken. Pluxee slaat dan ook graag de handen in elkaar met het Strak Plan Label. Zij helpen jou graag op weg naar een gezonder aanbod met meer klanten én minder stress voor jou. En goed nieuws! Bij Pluxee ondersteunen we jou graag om samen onze schouders te zetten onder duurzame & gezonde voeding. Daarom krijg jij als Pluxee-handelaar dan ook 20% korting op de formules van het Strak Plan Label. 
Bekijk snel hoe ook jij het Strak Plan Label kan bekomen via www.strakplanlabel.be of mail voor meer info even naar info@strakplanlabel.be.

*https://press.delhaize.be/77-van-de-belgen-wil-evenwichtiger-eten-in-2022 
**https://horecamagazine.be/takeaway-com-belgische-keuken-primeert-maar-ook-meer-diversiteit-op-komst-in-2023/