Plante dans une main

4 eenvoudige manieren om duurzame klanten aan te trekken

19 april 2024

Bedrijven en handelszaken leveren geen inspanningen voor het milieu omdat dit nu eenmaal een trend is: in België zijn ze dat gewoon verplicht. Maak nu van de nood een deugd: ontdek 4 milieuvriendelijke en makkelijk uit te voeren ingrepen om je zaak duurzamer én aantrekkelijker voor milieubewuste klanten te maken.

1. Verlaag je energieverbruik

Eerste stap naar een ecologisch verantwoorde winkel: bespaar energie!

Begin met eenvoudige ingrepen. Gebruik voor de verlichting van je winkel bijvoorbeeld alleen nog maar ledlampen, isoleer het gebouw en stel de temperatuur correct in: rond 19°C is ideaal om je klanten een warm onthaal te bieden!

En denk eraan: hoe minder energie je verbruikt, hoe minder je eraan uitgeeft!

2. Geef de voorkeur aan milieuvriendelijke verpakkingen

Wist je dat meer dan één Belgische consument op de drie meer vertrouwen heeft in een voedingsproduct als het milieuvriendelijk en recycleerbaar verpakt is (1) ?

Met je keuze voor duurzame verpakkingen sla je dus twee vliegen in één klap: je verlaagt de ecologische voetafdruk van je zaak én je trekt klanten aan die het milieu belangrijk vinden.

Je kan bijvoorbeeld je wegwerpverpakkingen vervangen door recycleerbare, composteerbare of zelfs herbruikbare alternatieven! Zo liet Samsung zich in 2020 van zijn creatiefste kant zien: je kon de milieuvriendelijke verpakking van zijn lifestyle-tv-toestellen ombouwen tot een huisje voor je huisdier (2).

3. Stimuleer duurzame aankopen met Pluxee Eco

Meer dan een half miljoen Belgische consumenten maakt elk jaar gebruik van ecocheques om milieuvriendelijke producten of diensten te kopen, duurzaam op reis te gaan of te consumeren via de korte keten.

Als je Pluxee Eco in je handelszaak aanvaardt, geef je je klanten de niet mis te verstane boodschap dat je oprecht heel veel inzit met een duurzame aanpak. Dat is meteen ook een uitstekende manier om milieubewuste en loyale klanten aan te trekken, die graag bereid zijn om winkels te steunen die hun waarden delen.

4. Communiceer over je inspanningen voor het milieu

Om duurzame klanten aan te trekken is er maar één gouden tip: communiceer over alles wat je doet voor de planeet! Wees transparant over al je inspanningen om duurzamer te functioneren en maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO).

En denk eraan: als je Pluxee Eco aanvaardt, staat er een communicatiekit en stickers klaar voor je zaak. Ze zijn ideaal om je duurzame ingrepen onder de aandacht te brengen van je klanten, gewoon via je etalage!