Pluxee card advantages

Specifieke kenmerken en voordelen van de Pluxee-maaltijdcheques

13 maart 2020

Ben je op zoek naar de voordeligste oplossing om je werknemers maaltijdcheques toe te kennen? Pluxee Lunch, de maaltijdcheque van Pluxee, heeft alle troeven in huis! Ontdek hieronder waarom maaltijdcheques zowel voor jou als je werknemers voordelig zijn!

1. Waarom maaltijdcheques?

De maaltijdcheque is een  extralegaal voordeel dat bijzonder interessant is voor een bedrijf en zijn werknemers en dit om verschillende redenen:

 • Ze verhogen de koopkracht van de medewerkers met ongeveer € 160 per maand  
 • Ze zijn niet duur voor het bedrijf en  werknemers, omdat ze volledig vrijgesteld zijn van sociale lasten en bedrijfsvoorheffing  
 • Ze zijn tot 58 % goedkoper dan een loonsverhoging
 • Ze zijn een goede manier tegen absenteïsme  

Wil je het loonpakket binnen je bedrijf optimaliseren? Dan zijn maaltijdcheques een gemakkelijke en voordelige oplossing.

2. De troeven van Pluxee Lunch, de maaltijdcheque van Pluxee

Om een optimale ervaring te garanderen, bieden we bij Pluxee de volgende bijkomende voordelen:

 • Pluxee Lunch staat als elektronische maaltijdcheque op de Pluxee Card. Deze kaart is beveiligd met een persoonlijke pincode die op elk moment kan op elk moment gewijzigd, gedeactiveerd of geheractiveerd worden.
 • De oplading van onze maaltijdcheques verloopt heel snel en gebeurt binnen de 24 uur na de betaling van je bestelling.
 • Je medewerkers kunnen hun beschikbare saldo raadplegen op hun persoonlijke Pluxee BE app-account, online of op de mobiele app.
 • De begunstigden van de maaltijdcheques kunnen deze uitgeven in een zeer uitgebreid netwerk dat meer dan 40.000 handelszaken omvat: buurtwinkels, supermarkten, restaurants, bakkers, enzovoort.  
 • Onze klantendienst staat tot je beschikking om je verder te helpen bij vragen of opmerkingen.  

Download de gids

3. Wat is de Pluxee Card?

De Pluxee Card is de kaart waarop al onze cheques (Pluxee Lunch, Pluxee Eco en Pluxee Cadeau) staan. Het is een chipkaart die er helemaal uitziet en werkt zoals een bankkaart. Ze kan gebruikt worden in alle soorten betaalterminals, voor zowel contactloze als klassieke betalingen.

Om een volledig beveiligde oplossing te garanderen, beschermen we de Pluxee Card vanaf de productie met een pincode. Bij verlies of diefstal kan de kaart geblokkeerd worden via Card Stop of via onze consumentendienst (24/7).  

4. Hoe bestel je voor het eerst maaltijdcheques?

Ben je geïnteresseerd in Pluxee Lunch, maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Simpel: vraag een vrijblijvende offerte op maat. Het proces verloopt vlot en snel, zodat je geen tijd hoeft te verliezen met administratieve formaliteiten.

4 stappen om je eerste maaltijdcheques te bestellen:

 1. Vraag een offerte aan
 2. Plaats jouw eerste bestelling maaltijdcheques
 3. Ontvang je kaart
 4. Gebruik ze elke dag

En daarna? Elke maand bestel jij je maaltijdcheques via ons bestelplatform of je vraagt aan je sociaal secretariaat om het te doen.

Zo eenvoudig is het dus. Indien je nog verdere vragen hebt, staan onze teams voor je klaar om je gedurende het hele proces te begeleiden.    

Download de gids