Elektronische maaltijdcheques

Alles weten over de elektronische maaltijdcheques

9 juli 2020

Belgen zijn gek op de maaltijdcheque en met de elektronische maaltijdcheque kunnen bedrijven hun medewerkers een leuk en handig extralegaal voordeel toekennen. Zo kunnen jouw werknemers voordelig goede voeding kopen en krijgen ze een interessante aanvulling op het nettoloon.

Maaltijdcheques zijn een geliefd extralegaal voordeel en kunnen gebruikt worden in buurtwinkels en restaurants betalen. Werkgevers bestellen de maaltijdcheques voor hun werknemers, beiden genieten daar fiscaal voordeel van en medewerkers betalen er eenvoudig een gezonde lunch mee. De maaltijdcheque van Pluxee, ook de Pluxee Lunch genoemd, is beschikbaar voor bedienden, arbeiders, bedrijfsleiders en voor zelfstandigen met én zonder werknemers.

De voordelen van elektronische maaltijdcheques voor werkgevers

Maaltijdcheques zijn niet voor niets het meest geliefde extralegale voordeel in heel wat bedrijven. Dat komt doordat er ook voor werkgevers heel wat voordelen aan gekoppeld zijn.

  1. Als werkgever ben je vrij om zelf de waarde van de maaltijdcheques te kiezen. Deze kunnen op elk moment verhoogd worden tot een maximale waarde van € 8 per maaltijdcheques.
  2. Bestellen gaat eenvoudig online en kan tot 3 maanden vooruit. Wanneer je een maand geen maaltijdcheques wilt bestellen, is dat perfect mogelijk.
  3. Dankzij de 100% vrijstelling van sociale lasten en bedrijfsvoorheffing komen maaltijdcheques voor werkgevers 58% goedkoper uit dan salaris. Je medewerkers houden er 42% extra koopkracht aan over.
  4. Voor elke gepresteerde werkdag ontvangt jouw werknemer een maaltijdcheques, dat maakt het een doeltreffende manier om absenteïsme te bestrijden.

Wat zijn de voordelen van elektronische maaltijdcheques voor mijn werknemer?

Voor jouw werknemer is het interessant om maaltijdcheques te ontvangen als aanvulling op het nettoloon. Dat levert netto namelijk meer op dan een loonsverhoging dankzij het fiscale voordeel dat jouw mederwerker geniet. Met meer dan 20.000 aangesloten zaken zijn er altijd winkels en restaurants in de buurt waar je een gezonde maaltijd kan halen. Daarnaast is betalen met de Pluxee Lunch gemakkelijk en tijdens COVID-19 een veilige en contactloze betaaloptie.

Voorwaarden rond elektronische maaltijdcheques

De maaltijdcheques zijn er alleen voor werknemers. Ben je zelfstandige, dan moet je werknemer zijn bij je eigen bedrijf en dus de statuten zaakvoerder en werknemer hebben. Verder moet de toekenning van maaltijdcheques zijn vastgelegd in een individuele of collectieve arbeidsovereenkomst en het toegekende aantal maaltijdcheques moet op de loonfiche staan.

Een maaltijdcheques kent een maximumbedrag van € 8 per dag per cheque. Daarbij geldt een maximale bijdrage van € 6,91 voor de werkgever en een minimale bijdrage van € 1,09 voor de werknemer. Per maaltijdcheque kan je als werkgever € 2 aftrekken.

Hoe kan ik elektronische maaltijdcheques bestellen?

Werkgevers bestellen de Pluxee Lunch voor hun medewerkers eenvoudig online via ons e-commerce platform MyPluxee. De maaltijdcheques worden dan automatisch bijgeschreven op de Pluxee Card van de medewerker. Op deze kaart staan alle cheques bij elkaar. Zo heb je maar één pasje nodig om te winkelen met de Pluxee Lunch, Pluxee Eco en Pluxee Cadeau.

De Pluxee Card activeren

Met de Pluxee Card kan je medewerker contactloos betalen in de winkel. Om de kaart te activeren voor contactloze transacties tot maximaal 50 euro, moet je werknemer bij de eerste transactie betalen aan de betaalterminal. Daarvoor gebruikt jouw medewerker zijn persoonlijke pincode die gewijzigd kan worden via onze klantendienst op telefoonnummer 02/547.55.02. Via de Pluxee BE app kan je nagaan welke winkels de Pluxee Card aanvaarden en welk saldo er nog op je kaart staat.

Kan mijn werknemer elektronische maaltijdcheques in het buitenland gebruiken?

Maaltijdcheques, ecocheques en cadeaucheques zijn gebonden aan contracten met Belgische winkels. Daarom kan je in het buitenland niet betalen met de Pluxee Card.

Help, ik ben mijn Pluxee Card verloren!

In de rush van de dag kan jouw werknemer zijn Pluxee Card al eens verliezen. Gelukkig bestaat hier een eenvoudige oplossing voor. Ben je je Pluxee card verloren, dan belt je werknemer best naar Card Stop. Je maaltijdcheques van Pluxee verlies je nooit, die zijn online veilig, 1 jaar geldig en worden automatisch overgedragen naar de nieuwe Pluxee Card van je werknemer.

Genieten jouw medewerkers al van de voordelen van onze Pluxee Lunch? Bestel hier je maaltijdcheques