SEO-SEA banner

SEO en SEA: De beste tips voor online succes

16 mei 2023

Wil je vandaag met je zaak aandacht trekken? Dan moet je online te vinden zijn. Een website is daarvoor cruciaal, maar hoe trek je bezoekers aan?

Met een doordachte aanpak van zowel SEO als SEA vergroot je de online zichtbaarheid van je zaak, genereer je meer verkeer naar je website genereren en bereik je potentiële klanten op zoekmachines. Het is belangrijk om dit constant in de gate te houden, te testen en optimaliseren om de beste resultaten te behalen. 
 

Wat is SEO en waarom is het belangrijk?

SEO staat voor Search Engine Optimization en gaat dus over het optimaliseren van je website en inhoud om hoger te verschijnen in de organische (onbetaalde) zoekresultaten van zoekmachines zoals Google en Bing. Hier zijn enkele praktische tips om snel het verschil te maken met SEO:

  • Kies de juiste zoekwoorden: Doe grondig zoekwoordenonderzoek om te achterhalen welke zoekwoorden jouw doelgroep in Google ingeeft en optimaliseer je website en inhoud op basis van deze zoekwoorden.
  • Creëer waardevolle inhoud: Schrijf unieke, relevante en kwalitatieve inhoud die van waarde voor je doelgroep. Gebruik ook zoekwoorden in je inhoud, maar overdrijf niet.
  • Verbeter je websitestructuur: Zorg voor een gebruiksvriendelijke websitestructuur met duidelijke URL's, goed gestructureerde koppen (H1, H2, etc.), en een logische navigatie. 

 

Wat is SEA en hoe haal je het meeste uit zoekmachines? 


SEA staat voor Search Engine Advertising en omvat het adverteren op zoekmachines om je website bovenaan de zoekresultaten te laten verschijnen. Hier zijn enkele praktische tips om het meeste uit SEA te halen:

  • Doe opnieuw grondig zoekwoordenonderzoek: Identificeer relevante zoekwoorden waarop je wilt adverteren en zorg ervoor dat je biedingen en budgetten daarop zijn afgestemd.
  • Schrijf overtuigende advertenties: Maak aantrekkelijke reclame met relevante zoekwoorden, een duidelijke call-to-action en unieke verkoopargumenten om gebruikers aan te moedigen op je advertenties te klikken.
  • Optimaliseer je landingspagina's: Zorg ervoor dat de pagina's waarnaar je advertenties linken relevant zijn voor de zoekopdracht.

Klinkt als een hele boterham? Onthou dan vooral dat je er niet alleen voorstaat. Digitale marketeers zoals FCR Media nemen deze taken graag van je over zodat jij je enkel hoeft te focussen op je eigen werk. 
 

Lees er alles over