Youlend flexible banner

Kies voor een flexibele financiering om je zaak te laten groeien

22 februari 2023

YouLend, een financieringsoplossing op maat voor kmo’s met terugbetalingen op basis van de inkomsten.

Logo Youlend

De voorspellingen zijn somber. Bedrijven gaan een moeilijke en turbulente tijd tegemoet. Het effect van de stijgende inflatie en de energiecrisis op onze kmo’s mag zeker en vast niet onderschat worden. Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) waarschuwde begin januari nog dat kmo’s in moeilijkheden zullen komen als er op korte en lange termijn geen hervormingen worden doorgevoerd, met name wat het loonindexeringsmechanisme betreft.

Onze gezinnen en bedrijven allerhande zullen getroffen worden door de crisis, maar vooral kmo’s zijn bijzonder kwetsbaar. De horeca- en vrijetijdssector kampt sowieso met grote omzetschommelingen in functie van de seizoenen maar ook de ongekende stijging van de energiekosten dreigt het ecosysteem van onze kmo’s te ondermijnen.

De afgelopen twee jaar gaf 87% van de bestuurders van kleine bedrijven aan dat zij een deel van hun omzet hebben verloren als gevolg van de pandemie en andere factoren: 
 

 • 64% van de kmo's zegt zich zorgen te maken over de komende verhoging van het energieprijsplafond, waarvan 30% "uiterst bezorgd" is.
 • Ongeveer 53% van de kmo’s voorziet volgend jaar niet te groeien, te moeten snoeien in personeel of zelfs de deuren te moeten sluiten.
 • Bijna 14% van de kmo's is van plan hun bedrijf in de komende 12 maanden te sluiten.

Gelukkig bestaan er een aantal eenvoudige hulpmiddelen zoals de financiering op basis van inkomsten die kmo’s de nodige ademruimte kan geven om de stijgende operationele kosten te bestrijden. 
 

Traditionele kredietmogelijkheden volstaan niet meer om de huidige uitdagingen te overwinnen.

Traditionele kredietverstrekkers zijn vaak niet snel genoeg en minder goed uitgerust om aan bepaalde behoeften te voldoen. Hun systemen zijn ingewikkeld en vereisen allerlei fysieke documenten, waardoor 57% van de kredietaanvragen van kmo’s vroegtijdig stopgezet worden. Bovendien zijn de rente en de aflossingen vaak te hoog.

 

YouLend, een oplossing om snel een cashflowprobleem op te lossen. 

Deze situatie kan enige tijd aanhouden, maar met toegankelijke financiering kunnen veel kleine en middelgrote ondernemingen de steun krijgen die ze nodig hebben om te overleven. Dankzij deze financieringsvorm krijgen ze de nodige ademruimte om weer te kunnen investeren en zo veelbelovende bedrijven draaiende houden. 

Er bestaat een oplossing op maat voor kmo’s: dankzij YouLend kunnen bedrijven flexibele financiering op basis van inkomsten krijgen. 
 

 • Een snelle, transparante en op maat gemaakte oplossing, waarmee handelaren binnen enkele uren een financieringsaanbod kunnen krijgen. (In plaats van weken, wat kmo’s de nodige gemoedsrust geeft). Het gebruik van traditionele kredietcontroles is niet langer een belemmering voor de goedkeuring van een financieringsaanvraag. 
   
 • Geen vaste rentevoeten: Dankzij de financieringsoplossing van YouLend hoeven kmo’s met schommelende inkomsten zich geen zorgen meer te maken over vaste rentetarieven. De financiering wordt gebaseerd op de inkomsten en laat kredietnemers toe om een percentage van hun inkomsten terug te betalen in plaats van een vast bedrag. Zo krijgen kmo’s opnieuw het vertrouwen om de nodige financiering aan te vragen, zelfs als de energiekosten en andere variabelen onzeker zijn. 
   
 • Financiering op basis van inkomen voor kmo’s valt onder een andere regelgeving dan de traditionele leningen, YouLend kan rekening houden met een reeks criteria om de financiering goed te keuren. (Online klantbeoordelingen, sociale media-activiteit en andere criteria). 
   

Met hun samenwerking willen Pluxee en YouLend kmo’s een eenvoudige en doeltreffende oplossing aanreiken door hen een financiering op maat aan te bieden om beter om te kunnen gaan met oa de energiecrisis.

Hoe vraag ik een financieringsofferte aan?

Geef hier in een paar minuten alle informatie over je bedrijf. 

Doe je aanvraag
Je ontvangt het financieringsvoorstel binnen 24 uur. Jij beslist dan of je het voorstel ja/nee aanvaardt! 
Zodra je het aanbod hebt aanvaard, ontvang je het geld binnen 1 tot 5 werkdagen

Heb je vragen? Youlend helpt je graag verder:

📞 +32 78 482 443 (van maandag tot vrijdag van 10:00 tot 19:00 / zaterdag van 11:00 tot 17:30)

📧 sodexo@youlend.com