Banner mobility Pass

Mobility Pass als mobiliteitsbudget in 2022. Mobiliteit op maat, 100% digitaal én pakken minder administratie.

1 september 2022

Wil jij met jouw onderneming ook een mobiliteitsbudget aanbieden aan je medewerkers? Slimme zet! Met Pluxee Mobility van Pluxee kies je voor flexibele, duurzame mobiliteit als verloning. En je beheert alle mobiliteitsuitgaven van je bedrijf op één 100% digitaal platform.

Resultaat: je kiest voor minder CO2-uitstoot voor je bedrijf. Je medewerkers genieten van een veelzijdige, gevarieerde en multimodale oplossing op maat van hun mobiliteitsbehoefte. En die bewuste keuze is dan weer een troef voor jouw Employer Branding.

Wist je dat…

Pluxee Mobility er is in drie formules:

  • als vergoeding voor woon-werkverkeer
  • als vergoeding voor professionele verplaatsingen
  • als mobiliteitsbudget

In deze blog zoomen we in op Pluxee Mobility als mobiliteitsbudget.

Mobiliteitsbudget 2022: van wagen naar een ruime keuzewaaier

Een bedrijfswagen is een populaire manier om het nettoloon te verhogen – maar heeft ook z’n impact op het leefmilieu, de klimaatopwarming én de verkeersknoop op onze wegen.

Werknemers verwachten vandaag een combo van alternatieven. Met een mobiliteitsbudget kiezen je medewerkers zélf hoe ze mobiliteit invullen, op basis van het budget dat jij toekent. Het openbaar vervoer nemen, een milieuvriendelijke wagen leasen, een deelstep boeken of een elektrische fiets kopen? Ze combineren makkelijk alle mobiliteitsopties in één multimodale combo op maat.

 

Wat is Pluxee Mobility, de 360° mobiliteitsoplossing?

Pluxee Mobility als mobiliteitsbudget is een 100% digitale betaalkaart die gekoppeld is aan een overzichtelijke app. Met die app betalen je medewerkers hun verplaatsingen snel en makkelijk. Pluxee  sloeg daarvoor de handen in elkaar met Skipr, dat heel wat ervaring heeft in het aanbieden van veelzijdige, duurzame mobiliteitsoplossingen. Jij als werkgever houdt de volledige controle over budgetten en gemaakte kosten via het gebruiksvriendelijke digitale platform.

Duurzame mobiliteit + gebruiksgemak = Pluxee Mobility

De digitale betaalkaart én de bijbehorende app van Pluxee Mobility zijn verrassend eenvoudig in gebruik. En vooral: ze verminderen jouw administratie.

Bonnetjes verzamelen, verschillende leveranciers beheren… Het hoeft allemaal niet meer. Want je beheert alle mobiliteitsuitgaven via één 100% digitaal, centraal platform.

Als werkgever houd je de touwtjes in handen via het digitale dashboard:

  • Wijs rollen toe aan gebruikers.
  • Bepaal budgetten voor elke medewerker.
  • Beheer budgetten en volg uitgaven op.

Je werknemer kan:

  • Abonnementen beheren, zijn saldo raadplegen, terugbetalingen aanvragen, transacties bekijken of technische ondersteuning vragen via het digitale dashboard.
  • Tickets kopen, routes plannen, transportmiddelen vinden in de buurt en nog véél meer via de mobiele app.
  • Makkelijk online of fysiek betalen voor mobiliteitsdiensten bij meer dan 1.500 handelaars met de handige kaart – die beveiligd is met een pincode én geblokkeerd wordt bij verlies of diefstal.

Mobiliteitsbudget in 2022: wat kan – en wat niet?

Werknemers met een mobiliteitsbudget kunnen hun mobiliteitsbudget in 2022 (deels) spenderen aan het leasen van een duurzame, zuinige wagen. Daarnaast kunnen ze het budget ook uitgeven aan ritten met het openbaar vervoer of deelmobiliteit, zoals steps, elektrische deelwagens of scooters.

Wist je dat ze er zelfs een deel van hun huur of hypotheek mee kunnen betalen, als ze in een straal van 10 kilometer van het werk wonen? En als er op het einde van het jaar nog budget overschiet, wordt dat uitbetaald aan een belastingtarief van 38,07%.

Vlotte mobiliteit met Pluxee Mobility : hoe werkt dat?

Laat ons eens inzoomen op hoe het leven er kan uitzien als je medewerkers gebruik maken van Pluxee Mobility. Volg twee van je werknemers op een veelzijdige werkdag. Je merkt meteen dat een mobiliteitsbudget in 2022 dé manier is om de vrijheid en mobiliteit van je medewerkers te vergroten.

Werkdag 1: op tijd op de afspraak met Pluxee Mobility

Nathalie heeft morgen een drukke dag voor de boeg, met heel wat afspraken. De avond ervoor plant ze haar mobiliteit tot in de puntjes via de Skipr-app.

’s Ochtends rijdt ze vanuit de plattelandsgemeente waar ze woont met haar energiezuinige leasewagen naar het station. Daar neemt ze de trein naar Brussel voor een vergadering. Na een busrit met de MIVB, springt ze een Bird-step op om de laatste 500 meter te overbruggen.

Na de vergadering houdt ze een taxi tegen die haar tot aan het station brengt – en betaalt die vlot met haar Skipr kaart. Op naar het kantoor in Antwerpen! Eenmaal aangekomen met de trein, neemt ze een Velo-deelfiets tot op haar bestemming. ’s Avonds neemt Nathalie opnieuw de trein tot in haar dorp. En rijdt van daaruit met haar eigen leasewagen weer naar huis. Tijd om uit te rusten na een lange, perfect georganiseerde dag.

Werkdag 2: meetings in het buitenland met Pluxee Mobility

Het bedrijf van Jamal heeft zijn hoofdzetel in Parijs. ’s Ochtends vertrekt hij vroeg om zeker op tijd te zijn voor zijn presentatie in het hoofdkantoor. Met zijn elektrische Swapfiets rijdt hij naar het station, waar hij met zijn Skipr-kaart makkelijk een ticketje voor de Eurostar boekt. Anderhalf uur later stapt hij al uit in de lichtstad. Hij kijkt of er een Uber-chauffeur in de buurt is – en jawel hoor. Hij raakt vlot tot aan het hoofdkantoor en rekent af met zijn Skipr-kaart.

De presentatie verliep vlot! Nu moet hij nog langs een klant, 50 kilometer buiten de stad. Gelukkig boekte hij op voorhand een huurauto bij Europcar, die hij afrekent met zijn Pluxee Mobility. Eens hij die ’s avonds weer ingeleverd heeft, springt hij de Eurostar op en komt hij weer aan in België. Zo eenvoudig kan dat zijn!

Ontdek zelf alle voordelen van Pluxee Mobility

Wil je jouw medewerkers laten genieten van een veelzijdig mobiliteitsbudget in 2022? Het is de perfecte aanvulling van het loonpakket, aangeboden op een eenvoudige en digitale manier.

Ontdek zelf wat de Pluxee Mobility voor jouw bedrijf kan doen: neem contact op met Pluxee  via Pluxeemobility.be@Pluxee.com